Voor een afspraak met onze implantoloog - implantologie - implantaat - tandarts - mondhygiëniste - tandheelkundige zorg: 0541-351640|info@tcdenekamp.nl

Onze praktijk is weer volledig geopend voor reguliere zorg, let wel op de maatregelen

Het beleid dat wij volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

De afspraak die wij met u hebben staan gaat vanuit onze kant door. Echter is het belangrijk dat u gezond bent en u daarom zich de volgende vragen moet stellen. Als u op één van de vragen “ja”antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak te annuleren.

 1. Heeft u corona?
 2. Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 3. Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 4. Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden)?
 5. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 6. Bent u in thuisisolatie?
 7. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
Door |2020-06-24T10:36:24+01:00maandag 16 maart 2020|

“In mijn nieuwe rol kan ik weer volledig mijn vak uitoefenen”

Sinds november 2019 is Tandartspraktijk Wijnheijmer in Weerselo overgenomen door Tandheelkundig Centrum Denekamp-Weerselo. Tandarts Pauline Wijnheijmer is goed te spreken over deze verandering. “Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, kan ik weer volledig mijn vak uitoefenen en daar ben ik heel blij mee. Voorheen moest ik opletten dat ik niet te veel tijd met randzaken bezig was, maar nu ga ik naar mijn werk en sta ik weer continu aan de stoel. Dat ik mijn patiënten en personeel kon behouden is bovenal een pluspunt!”

Wel wennen
“Nu Jelle Grijpma (Praktijkeigenaar/ Tandarts) en Ingrid Sanders (Praktijkmanager) de managementtaken voor de locatie Weerselo hebben overgenomen kom ik met een ander gevoel uit het werk. Waar ik voorheen nog even een wasje draaide, de koffie/ thee bijvulde en me bezig hield met de inrichting van de praktijk is thuiskomen nu ook echt thuiskomen. Nu ik geen praktijk aan huis meer heb kan ik dat heel goed loslaten, al mis ik soms wel de gezelligheid in en om ons huis. Net als Seal, mijn hond, die genoot van alle aandacht die hij de afgelopen 12 jaar van patiënten kreeg. Maar nu heb ik veel meer tijd om lange wandelingen met hem te maken, dus daar genieten we dan wel weer van!”

Positieve reacties
“Ik ben blij dat er door de overname weer ruimte is om meer patiënten uit Weerselo te kunnen behandelen. Met 3 mooie, nieuwe behandelkamers en Ingrid Berends, Daniel den Ottolander en Bjorn Scharrenborg in ons Tandheelkundig team hebben we alle specialisaties in huis. Patiënten vragen me wel steeds waar die mooie poster aan het plafond is gebleven. Die tekening was blijkbaar voor velen een beetje afleiding om bij weg te dromen tijdens een behandeling. Maar ik heb goed nieuws: er wordt aan gewerkt om in het nieuwe systeemplafond iets vergelijkbaars te creëren. Mijn oude behandelkamer heeft intussen een nieuwe functie gekregen als expositieruimte voor mijn schilderijen. Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, wil ik het schilderen ook weer gaan oppakken!”

Door |2020-08-25T11:06:00+01:00donderdag 5 maart 2020|

Hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden?

Chocoholics opgelet!

Binnen ons team maken we er geen geheim van: een aantal van ons zijn verslaafd aan chocolade. Ook al weten we allemaal dat het slecht is voor je gebit; het is lastig om de verleiding te weerstaan. Maar hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden? We zetten het voor je op een rijtje en geven je graag een paar tips om het ontstaan van gaatjes te beperken.

Cacao versus suiker

Denk je aan chocolade, dan denk je aan cacao. In principe is cacao niet schadelijk voor je tanden. Maar in de gemiddelde chocoladereep zit helaas geen 100% cacao. De suikers die zijn toegevoegd maken chocolade slecht voor je tanden. Doordat suikers te lang in je mond achterblijven gaan de bacteriën deze suiker opnemen. Het zuur wat daaruit voorkomt zorgt voor gaatjes. Kun je de verleiding niet weerstaan? Geen probleem. Maar doe er niet te lang over. Want hoe langer de chocolade in je mond blijft zitten, hoe slechter het is voor je gebit. Je kunt beter een hele reep in één keer eten dan 10 kleine stukjes verspreid over de hele dag.

Niet alle chocolade is even slecht

Gelukkig zijn niet alle soorten chocolade even slecht voor je gebit. Dit komt doordat niet alle soorten chocolade evenveel suiker bevatten. Wist je dat pure chocolade de meeste cacao en dus de minste suikers bevat? Melkchocolade daarentegen bevat minder ‘echte’ cacao en daardoor meer suikers. Witte chocolade is over het algemeen het slechtste voor je tanden, omdat dat helemaal geen ‘echte’ cacao bevat. Ben je een echte chocoholic? Dan is het wellicht verstandig om een extra controleafspraak in te plannen.

Door |2019-09-13T09:03:27+01:00vrijdag 13 september 2019|

Uw nota voortaan van Infomedics per mail of post

Nadat u een behandeling/ afspraak heeft gehad bij ons ontving u een nota van Famed. Zij gaan nu samenwerken met Infomedics. U ontvangt voortaan de nota van Infomedics.

Voor meer informatie zie https://www.infomedics.nl

Indien wij uw mailadres in ons systeem hebben staan, dan wordt de nota naar u gemaild, check na uw bezoek ook uw Spam inbox.

Wenst u de nota per post te ontvangen, geef dit door aan de balie-assistente.

Door |2020-01-29T09:27:35+01:00donderdag 22 augustus 2019|

Per 1 december 2018 zijn wij aangesloten bij de nieuwe Tandarts Post Twente voor pijnklachten en spoedgevallen na openingstijden

De openingstijden van de Tandarts Post Twente in Enschede zijn:

 • Dagelijks van maandag t/m vrijdag vanaf 18:00 uur – 22:00 uur
 • Zaterdag, zon- en feestdagen van 12:00 – 16:00 uur en van 18:00 – 22:00 uur
 • Vakanties (Kerst, voorjaar, mei, bouwvak en herfst) zijn ze ook overdag geopend van 12:00 – 16:00 uur en van 18:00 – 22:00 uur
 • Let wel, de openingstijden kunnen afwijken in verband met planning, aantal spoedgevallen en noodzakelijkheid.

Parkeren

Patiënten die de Tandarts Post bezoeken kunnen alle avonden en in het weekend gebruik maken van de gratis parkeerplaatsen op het parkeerdek achter de praktijk. Overdag tijdens vakanties kan u hier geen gebruik van maken. U kan dan het beste in de van Heek Garage parkeren

Betalen na uw behandeling

Betaling geschiedt uitsluitend per PIN of Credit Card direct na behandeling. Kinderen tot 18  jaar worden via Famed gedeclareerd bij de zorgverzekeraars

Meenemen naar uw afspraak

Patiënten dienen te allen tijde een geldige ID-Card en zorgverzekeringspas mee te nemen

Indien uw eigen praktijk gesloten is buiten de openingstijden van de Tandarts Post Twente? 

Voor acute spoedgevallen, o.a. nabloeding, trauma en acute ontsteking tijdens normale openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8:00 – 17:30 uur) dient u contact op te nemen met uw eigen tandartspraktijk, indien wij gesloten zijn volgt er een bericht op het antwoordapparaat met een verwijzing naar het nooddienstnummer van de dienstdoende tandarts in Oldenzaal.

Contact en adres van de Tandarts Post Twente is:

Beltstraat 43-D
7512 AC Enschede
053-792 00 40
www.tandartsposttwente.nl

 

Door |2018-11-14T10:00:29+01:00woensdag 14 november 2018|

KNMT-visitatie: werken aan goede mondzorg

Bij TC Denekamp staat goede mondzorg voorop. Om te peilen hoe het met de kwaliteit van de geboden zorg staat, heeft deze praktijk zich laten visiteren. Dit is gebeurd via de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (kortweg KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen.

Tijdens een visitatie nemen daarvoor speciaal opgeleide tandartsen de praktijk onder de loep. Ze kijken naar:

 • Of de praktijk de zaken goed organiseert
 • Of de praktijk wet- en regelgeving naleeft
 • Of de patiënt zorg krijgt volgens kwaliteitsnormen

Na afloop van een visitatie ontvangt een praktijk een rapport met een evaluatie en aanbevelingen. Met het rapport in de hand kan een praktijk verder werken aan het verbeteren van de door hen geboden kwaliteit. Bezoekt u een praktijk met het visitatielogo van de KNMT dan weet u dus zeker dat u bij een praktijk bent waar kwaliteit voorop staat!

 

Door |2016-11-19T12:40:13+01:00zaterdag 19 november 2016|

MONDSCANNER

Wij werken sinds februari 2016 met de nieuwste techniek een scanner om afdrukken te maken van uw gebit ten behoeve van een kroon, brug, implantaat.

Door |2017-03-08T15:13:01+01:00woensdag 2 maart 2016|