Voor een afspraak met onze implantoloog - implantologie - implantaat - tandarts - mondhygiëniste - tandheelkundige zorg: 0541-351640|info@tcdenekamp.nl

Afspraken maken

Beste patiënten,

Houdt u bij het maken van de afspraken rekening met een langere wachttijd dan u van ons gewend bent.

Met name bij de heer Grijpma en de mondhygiëniste Cigdem en de paropreventie assistenten.

Daarom adviseren wij u om zo snel mogelijk te bellen en niet te wachten tot eind van het jaar.

Daarnaast een dringend advies van de mondhygiëniste en paropreventie assistenten wanneer u behandeld bent geweest om direct een vervolg afspraak te maken bij de balie om wachttijden te voorkomen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Team Tandheelkundig Centrum Denekamp

Door |2021-10-21T10:35:17+01:00donderdag 21 oktober 2021|

Onze praktijk is volledig geopend voor reguliere zorg, let wel op de maatregelen

Het beleid dat wij volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

De afspraak die wij met u hebben staan gaat vanuit onze kant door. Echter is het belangrijk dat u gezond bent en u daarom zich de volgende vragen moet stellen. Als u op één van de vragen “ja”antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak te annuleren.

  1. Heeft u corona?
  2. Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
  3. Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
  4. Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden)?
  5. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
  6. Bent u in thuisisolatie?
Door |2021-10-21T08:51:50+01:00maandag 16 maart 2020|

“In mijn nieuwe rol kan ik weer volledig mijn vak uitoefenen”

Sinds november 2019 is Tandartspraktijk Wijnheijmer in Weerselo overgenomen door Tandheelkundig Centrum Denekamp-Weerselo. Tandarts Pauline Wijnheijmer is goed te spreken over deze verandering. “Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, kan ik weer volledig mijn vak uitoefenen en daar ben ik heel blij mee. Voorheen moest ik opletten dat ik niet te veel tijd met randzaken bezig was, maar nu ga ik naar mijn werk en sta ik weer continu aan de stoel. Dat ik mijn patiënten en personeel kon behouden is bovenal een pluspunt!”

Wel wennen
“Nu Jelle Grijpma (Praktijkeigenaar/ Tandarts) en Ingrid Sanders (Praktijkmanager) de managementtaken voor de locatie Weerselo hebben overgenomen kom ik met een ander gevoel uit het werk. Waar ik voorheen nog even een wasje draaide, de koffie/ thee bijvulde en me bezig hield met de inrichting van de praktijk is thuiskomen nu ook echt thuiskomen. Nu ik geen praktijk aan huis meer heb kan ik dat heel goed loslaten, al mis ik soms wel de gezelligheid in en om ons huis. Net als Seal, mijn hond, die genoot van alle aandacht die hij de afgelopen 12 jaar van patiënten kreeg. Maar nu heb ik veel meer tijd om lange wandelingen met hem te maken, dus daar genieten we dan wel weer van!”

Positieve reacties
“Ik ben blij dat er door de overname weer ruimte is om meer patiënten uit Weerselo te kunnen behandelen. Met 3 mooie, nieuwe behandelkamers en Ingrid Berends, Daniel den Ottolander en Bjorn Scharrenborg in ons Tandheelkundig team hebben we alle specialisaties in huis. Patiënten vragen me wel steeds waar die mooie poster aan het plafond is gebleven. Die tekening was blijkbaar voor velen een beetje afleiding om bij weg te dromen tijdens een behandeling. Maar ik heb goed nieuws: er wordt aan gewerkt om in het nieuwe systeemplafond iets vergelijkbaars te creëren. Mijn oude behandelkamer heeft intussen een nieuwe functie gekregen als expositieruimte voor mijn schilderijen. Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, wil ik het schilderen ook weer gaan oppakken!”

Door |2020-08-25T11:06:00+01:00donderdag 5 maart 2020|

Hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden?

Chocoholics opgelet!

Binnen ons team maken we er geen geheim van: een aantal van ons zijn verslaafd aan chocolade. Ook al weten we allemaal dat het slecht is voor je gebit; het is lastig om de verleiding te weerstaan. Maar hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden? We zetten het voor je op een rijtje en geven je graag een paar tips om het ontstaan van gaatjes te beperken.

Cacao versus suiker

Denk je aan chocolade, dan denk je aan cacao. In principe is cacao niet schadelijk voor je tanden. Maar in de gemiddelde chocoladereep zit helaas geen 100% cacao. De suikers die zijn toegevoegd maken chocolade slecht voor je tanden. Doordat suikers te lang in je mond achterblijven gaan de bacteriën deze suiker opnemen. Het zuur wat daaruit voorkomt zorgt voor gaatjes. Kun je de verleiding niet weerstaan? Geen probleem. Maar doe er niet te lang over.