Sinds november 2019 is Tandartspraktijk Wijnheijmer in Weerselo overgenomen door Tandheelkundig Centrum Denekamp-Weerselo. Tandarts Pauline Wijnheijmer is goed te spreken over deze verandering. “Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, kan ik weer volledig mijn vak uitoefenen en daar ben ik heel blij mee. Voorheen moest ik opletten dat ik niet te veel tijd met randzaken bezig was, maar nu ga ik naar mijn werk en sta ik weer continu aan de stoel. Dat ik mijn patiënten en personeel kon behouden is bovenal een pluspunt!”

Wel wennen
“Nu Jelle Grijpma (Praktijkeigenaar/ Tandarts) en Ingrid Sanders (Praktijkmanager) de managementtaken voor de locatie Weerselo hebben overgenomen kom ik met een ander gevoel uit het werk. Waar ik voorheen nog even een wasje draaide, de koffie/ thee bijvulde en me bezig hield met de inrichting van de praktijk is thuiskomen nu ook echt thuiskomen. Nu ik geen praktijk aan huis meer heb kan ik dat heel goed loslaten, al mis ik soms wel de gezelligheid in en om ons huis. Net als Seal, mijn hond, die genoot van alle aandacht die hij de afgelopen 12 jaar van patiënten kreeg. Maar nu heb ik veel meer tijd om lange wandelingen met hem te maken, dus daar genieten we dan wel weer van!”

Positieve reacties
“Ik ben blij dat er door de overname weer ruimte is om meer patiënten uit Weerselo te kunnen behandelen. Met 3 mooie, nieuwe behandelkamers en Ingrid Berends, Daniel den Ottolander en Bjorn Scharrenborg in ons Tandheelkundig team hebben we alle specialisaties in huis. Patiënten vragen me wel steeds waar die mooie poster aan het plafond is gebleven. Die tekening was blijkbaar voor velen een beetje afleiding om bij weg te dromen tijdens een behandeling. Maar ik heb goed nieuws: er wordt aan gewerkt om in het nieuwe systeemplafond iets vergelijkbaars te creëren. Mijn oude behandelkamer heeft intussen een nieuwe functie gekregen als expositieruimte voor mijn schilderijen. Nu ik geen praktijkeigenaar meer ben, wil ik het schilderen ook weer gaan oppakken!”