De Praktijk

Tandheelkundig Centrum Denekamp is een moderne, innovatieve, gastvrije, high tech praktijk voor Tandheelkunde, Implantologie en Orthodontie met diverse specialismen onder één dak. We combineren een hoge organisatiegraad met flexibiliteit, professionaliteit, toegankelijkheid, high tech apparatuur en een ontspannen werksfeer.

Filosofie

Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat tanden en kiezen niet alleen op een duurzame en voorspelbare manier gerestaureerd worden, maar er ook esthetisch fraai uitzien. Dankzij moderne technieken, zoals met behulp van volledig keramische restauraties, is er erg veel mogelijk op dit gebied en kunnen uw tanden schitteren! Wanneer er tanden of kiezen ontbreken, bieden implantaten prachtige mogelijkheden om deze te vervangen. De huidige technieken zijn erg eenvoudig en a-traumatisch. Persoonlijke aandacht, extra tijd om uw restauraties tot in het kleinste detail aan de rest van uw tanden aan te passen voordat deze geplaatst worden, meerdere specialisaties onder een dak en een ontspannen sfeer zijn enkele punten die hoog in ons vaandel staan.

U bent onze gast!

Onze professionele manier van werken geeft u de persoonlijke aandacht die u verdient. Wij informeren u zo duidelijk en uitvoerig mogelijk, waarna u zelf beslist. Onze relatie is daarom helder en open, met wederzijdse verantwoordelijkheden. Wij vinden dat niet de overheid of de Zorgverzekeraar bepalen welke zorg u afneemt; dat bepaalt u zelf. U bent onze opdrachtgever, wij bieden u advies gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, een professionele behandeling en duurzame oplossingen. Wij eerbiedigen uw rechtspositie zoals deze is neergelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst. Wij voeren een moderne praktijk waar de medewerkers streven naar het aanbieden van hoogwaardige tandheelkunde, implantologische en orthodontistische zorg. Het team is op de hoogte van de laatste technieken en vaardigheden.

Verschillende behandelkamers

Voor patiënten betekent dit, dat bepaalde behandelingen door hiertoe opgeleide assistenten worden voorbereid en vervolgens door een tandartstworden afgerond. Daarnaast worden sommige behandelingen door de assistenten zelfstandig uitgevoerd, waarbij de tandarts de regie over de behandeling behoudt. Op die manier wordt elke handeling verricht door de daarvoor meest bekwame persoon, hetgeen bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de door ons geleverde tandheelkunde. Deze vorm van taakdelegatie is geregeld in de Wet BIG.

Binnen onze praktijk werken meerdere tandartsen

Dit biedt voor patiënten veel mogelijkheden. Zo kunnen veel specialistische behandeling gewoon binnen onze praktijk worden uitgevoerd, zonder dat wij u steeds hoeven doorverwijzen. En omdat uw gebit ook eens door een andere tandarts wordt gezien, kunnen eerder uitgevoerde behandelingen kritisch worden geëvalueerd. Dit feit draagt bij aan het waarborgen van de hoge kwaliteit van onze tandheelkundige zorg. Om dezelfde reden investeren we voortdurend in opleiding en training van alle medewerkers – ook de tandartsen! Hiermee voldoen wij aan de eisen uit de kwaliteitswet Zorginstellingen (KRT).

Wij maken gebruik van innovatieve apparatuur en technieken

Onze praktijk is uitgerust met een uiterst geavanceerde Conebeam CT scanner waarmee een volledig 3D beeld van het hoofd van de patient wordt vastgelegd. Onze werkwijze hangt de principes van “Computer Guided Surgery na.

Voor optimaal comfort bij uw behandeling maken wij ook gebruik van een diode laser. Onze NSK diode laser wordt ingezet om ongewenste zwellingen te voorkomen, ontstekingsweefsel te verwijderen of om paradontale behandelingen uit te voeren. De laser wordt ook ingezet bij wortelkanaalbehandelingen en het vrijleggen van implantaten. Het voordeel voor u als patient is dat het genezingsproces doorgaans sneller verloopt en de ongemakken na de behandeling een stuk minder zijn dan bij de traditionele behandelmethodes.

Voor het maken van afdrukken in de mond voor een kroon, brug of kroon op implantaat maken wij gebruik van de nieuwste technologie het digitaal afdrukken met een mondscanner Trios 3 shape. Kijk voor meer informatie in het menu innovaties.