Voor een afspraak met onze implantoloog - implantologie - implantaat - tandarts - mondhygiëniste - tandheelkundige zorg: 0541-351640|info@tcdenekamp.nl

Hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden?

Chocoholics opgelet!

Binnen ons team maken we er geen geheim van: een aantal van ons zijn verslaafd aan chocolade. Ook al weten we allemaal dat het slecht is voor je gebit; het is lastig om de verleiding te weerstaan. Maar hoe schadelijk is chocolade eigenlijk voor je tanden? We zetten het voor je op een rijtje en geven je graag een paar tips om het ontstaan van gaatjes te beperken.

Cacao versus suiker

Denk je aan chocolade, dan denk je aan cacao. In principe is cacao niet schadelijk voor je tanden. Maar in de gemiddelde chocoladereep zit helaas geen 100% cacao. De suikers die zijn toegevoegd maken chocolade slecht voor je tanden. Doordat suikers te lang in je mond achterblijven gaan de bacteriën deze suiker opnemen. Het zuur wat daaruit voorkomt zorgt voor gaatjes. Kun je de verleiding niet weerstaan? Geen probleem. Maar doe er niet te lang over. Want hoe langer de chocolade in je mond blijft zitten, hoe slechter het is voor je gebit. Je kunt beter een hele reep in één keer eten dan 10 kleine stukjes verspreid over de hele dag.

Niet alle chocolade is even slecht

Gelukkig zijn niet alle soorten chocolade even slecht voor je gebit. Dit komt doordat niet alle soorten chocolade evenveel suiker bevatten. Wist je dat pure chocolade de meeste cacao en dus de minste suikers bevat? Melkchocolade daarentegen bevat minder ‘echte’ cacao en daardoor meer suikers. Witte chocolade is over het algemeen het slechtste voor je tanden, omdat dat helemaal geen ‘echte’ cacao bevat. Ben je een echte chocoholic? Dan is het wellicht verstandig om een extra controleafspraak in te plannen.

By |2019-09-13T09:03:27+01:00vrijdag 13 september 2019|

Gewijzigde openingstijden en bereikbaarheid i.v.m. vakantieperiode

In de maanden juli en augustus 2019 zijn wij vanwege de vakantieperiode mogelijk minder bereikbaar dan u van ons gewend bent. Indien u onze praktijknummer belt hoort u een automatisch bericht wanneer we niet bereikbaar zijn, luistert u gelieve het gehele bericht af.

Van vrijdag 26 juli t/m vrijdag 2 augustus is de praktijk gesloten.

Voor acute spoedgevallen en pijnklachten kunt u bellen met de Tandarts Post Twente; telefoonnummer is 053-7920040

Indien u ons contactformulier invult of een mail stuurt, kunt u tevens geen reactie of een late reactie verwachten in deze periode. Bij dringende zaken gelieve telefonisch contact op te nemen.

Bedankt voor uw begrip.

 

By |2019-08-22T11:04:34+01:00woensdag 10 juli 2019|