Diode laser – NSK DIO500

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN DE DIODELASER IN DE TANDARTSPRAKTIJK?

De ontwikkelingen in de tandheelkunde staan niet stil. Iedereen heeft wel eens gehoord of gelezen over de laser en in ons geval de tandheelkundige laser. Bestaat deze, of is dit toch wel heel erg toekomst denken. In onze algemene praktijk kunnen wij behandelingen met een minimale hoeveelheid verdoving, vlot, voorspelbaar en zonder hechtingen of bebloede mond uitvoeren.

laser-dio-500-2

laser-dio-500-2

De tandheelkundige laser zou idealiter alle voorkomende handelingen in de tandheelkunde moeten kunnen doen, dat wil zeggen boren, vullen en snijden. Helaas, daar zijn andere golflengten en apparaten voor bedoeld. Voor het prepareren in het tandweefsel is de Er-Yag-laser in opkomst en voor het versneld uitharden van composiet de Argonlaser. Wij hebben ons gericht op het wekedelenbereik van de Diodelaser, te weten: kleine chirurgie zoals lip- en tongbandjes,verwijderen van fibromen, vrijleggen implantaten, sterilisatie van het wortelkanaal, hemostase bij afdruk-procedure kroon- en brugwerk en ondersteunende sterilisatie van pocketweefsel bij parodontale aandoening en endodontologie. Ook parodontale chirurgie kan worden uitgevoerd, de laser doodt hierbij de bacteriën en verdampt het ontstoken weefsel, dit zonder het worteloppervlak te beschadigen. De inzetbaarheid is dus niet alleen multifunctioneel maar voor ons doelgebied ook meer dan toereikend.

Lasers zijn ook in de tandheelkunde een onmisbare hulp

De nieuwe diodelasers werden ontworpen vanuit een eenvoudige en betrouwbare technologie en genieten vandaag van de laatste innovaties. Zij bieden iedereen de mogelijkheid om te beschikken over een echte troef in de evolutie en het opwaarderen van zijn kabinet.

NSK, wereldleider in instrumentarium, biedt de DIO 500, een laserdiode van de laatste generatie. Met deze nieuwe diodelaser maakt u gebruik van de meest geavanceerde klinische behandelmethodes met laser, sinds vele jaren verfijnd en door klinische studies bevestigd. Dit krachtig en doeltreffend instrument is bijzonder comfortabel en eenvoudig in gebruik.

Multifunctionaliteit van de laser DIO 500

De Dio 500 werd speciaal ontworpen voor odontologische toepassing. Hij vindt zijn toepassing in endodontie, conservatieve parodontologie en orale chirurgie. Een speciaal handstuk maakt de laser geschikt voor bleken, stimulatiebehandeling en antalgische therapie.

Bedieningspaneel van de laser DIO 500

De DIO 500 is uitgerust met een LCD bedieningspaneel op de voorkant, waarmee u de belangrijkste vooringestelde programma’s regelt.

Diverse voorgeprogrammeerde handelingen

Met de laser DIO 500 kunt u heel wat diverse gevallen behandelen. Dankzij diverse voorgeprogrammeerde behandelingen zijn de programma’s vlot toegankelijk en snel te gebruiken… Analgesie, hypergevoeligheid van de dentine, fistel, hemostase, peri-implantitis, frenectomie abcesincisie, bleken, esthetische behandeling van het tandvlees, aften, ATM-pijn, gingivectomie, koortsblaasjes, biostimulatie, incisie pulpa, angulaire cheilitis, endodontie, groeven, parodontologie, fibroom, enzovoort.

laser-dio-500